06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Ceviz Reçeli
yeşil ceviz reçeli tarifi - yeşil ceviz reçelinin yapılışı - reçel tarifi
MALZEMESİ
50 Adet ceviz (yeşil küçük),
1 Kg tozşeker,
3 Bardak su,
1,5 Limon suyu,
1 Tutam karanfil
Kireç suyu
YAPILIŞI
1 Cevizler normal cevizin yarısı kadarken yeşil olarak ağaçtan toplayınız,
2 Her gün suyunu değiştirerek su içinde sekiz gün
bekletiniz,
3 Cevizleri 1 saat kireçli suda bırakınız
4 Bol suda çalkalanmış cevizleri iki kere suyunu değiştirerek yumuşayana kadar kaynatınız,
5 Üç bardak su ile şekeri kaynatınız,
6 İyice süzülmüş cevizleri iğne ile ara ara deliniz ve bir kısmına karanfil batırınız,
7 Cevizleri kaynayan şuruba ilâve ediniz,
8 Reçel koyulaşınca 1,5 limon suyu ilâve ediniz,
9 8-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız
|
|
|