Konu
:
Kestane Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Reçeli
Kestane Reçeli püf noktaları - Kestane Reçeli yapılışı - Kestane Reçelinin tarifi
Malzemeler:
2 kilo kestane
3 kilo şeker
Hazırlanması:
Kestaneleri bıçakla çizip bol suda kaynatın
Yarı pişmiş olarak ateşten alın
Soğuduktan sonra dikkatlice kabuklarını soyun
Kestaneleri 10 santimlik kare bir tülbentin içine sırt sırta bağlayın
Bir tencereye dizin
Üstüne çıkıncaya kadar su koyup şekeri de ilave ederek ağır ateşte pişirin
Suyu kaynayarak azalırsa ve çok koyulaşırsa biraz su ilave edebilirsiniz
2 saat kaynatın
Ateşten indirdikten sonra iyice soğumadan tülbenti açmayın
Tülbentden çıkartıktan sonra şurubu ile bir kavanozda saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul