Turunç Reçeli Tarifi
Malzemeler
6 su bardağı Şeker
3 bardak Su
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığı Limon tuzu
1 adet Limon
1 kg Turunç
Yapılışı Büyükçe bir tencerede şekeri, suyu, limon suyunu karıştırın Tencereyi ateşe koyun Yumurta akını bir fincan su ile çırpın Tencereye ilave edin Tencerenin üzerine biriken köpüğü, delikli kepçe ile alın
Bu arada, turunç kabuklarını rende ile iyice alın Büyükçe bir tencerede bolca su ile beş dakika kaynatın Süzün Tekrar sıcak suyla ateşe koyup beş dakika daha kaynatın Tekrar süzün Yine sıcak su ile yumuşayıncaya kadar kaynatın Süzüp beş dakika soğuk suda bekletin
Turunçları kuşbaşı ve yuvarlak istediğiniz şekilde doğrayın Kıvamı gelmiş şuruba atın
Şurubun kıvamı şöyle anlaşılır Şuruptan bir kaşık alın, ılıtın Parmağınızla bir miktar alın İki parmağınızın arasındaki şurup, parmağınızı açıp kapatırken tel tel oluyorsa kıvama gelmiş demektir
Turunçlar şurubun içinde bir süre kaynatılıp kıvama gelince ateşten alınır Köpüğü temizlenir Ilıyınca kavanozlara doldurulur Kavanozlarda hiç boşluk bırakılmaz
|