Konu
:
Kestane Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Reçeli
Kestane Reçeli Tarifi - Kestane Reçeli Nasıl Yapılır - Kestane Reçeli Malzemeleri
KESTANE REÇELİ
Malzeme:
2 kilo kestane
3 kilo şeker
Yapılışı:
Kestaneler bıçakla çizilip bol suda kaynatılır
Yarı pişmiş olarak ateşten alınır
Soğuduktan sonra dikkatlice kabukları soyulur
Kestaneler 10 santimlik kare bir tülbentin içine sırt sırta bağlanır
Bir tencereye dizilir
Üstüne çıkıncaya kadar su koyup şekeri de ilave ederek ağır ateşte pişiriliri
Suyu kaynayarak azalırsa ve çok koyulaşırsa biraz su ilave edilir
2 saat kaynatılır
Ateşten indirdikten sonra iyice soğumadan tülbenti açmayın
Tülbentden çıkartıktan sonra şurubu ile bir kavanozda saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul