Yalnız Mesajı Göster

Kestane Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Reçeli



Kestane Reçeli Tarifi - Kestane Reçeli Nasıl Yapılır - Kestane Reçeli Malzemeleri


KESTANE REÇELİ


Malzeme:

2 kilo kestane

3 kilo şeker


Yapılışı:

Kestaneler bıçakla çizilip bol suda kaynatılır Yarı pişmiş olarak ateşten alınır Soğuduktan sonra dikkatlice kabukları soyulur Kestaneler 10 santimlik kare bir tülbentin içine sırt sırta bağlanır Bir tencereye dizilir Üstüne çıkıncaya kadar su koyup şekeri de ilave ederek ağır ateşte pişiriliri Suyu kaynayarak azalırsa ve çok koyulaşırsa biraz su ilave edilir 2 saat kaynatılır Ateşten indirdikten sonra iyice soğumadan tülbenti açmayın Tülbentden çıkartıktan sonra şurubu ile bir kavanozda saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla