Konu
:
Çikolatalı Vişne Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Vişne Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Vişne Reçeli
Çikolatalı Vişne Reçeli Tarifi - Çikolatalı Vişne Reçelinin Yapılışı - Çikolatalı Vişne Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
600 gr dondurulmus vişne
600 gr dondurulmuş kiraz
1 paket limon tuzu
500 gr reçel şekeri
50 gr kahveli çikolata
4 yemek kaşığı vişne suyu
Yapılışı:
1
Vişne ve kirazı temizleyip yıkayın, ardından saplarını ve çekirdeklerini çıkartın
2
Vişneleri blendır dan geçirip püre haline getirin
3
Vişne püresini ile ikiye böldüğünüz kirazları limon tuzu, reçel şekerini geniş bir tencereye ilave edin
4
Öncelikle sürekli karıştırarak kaynatın, ardından orta ateşte 3 dk daha kaynatmaya devam edin
(reçelin köpüğünü kaşık yardımıyla alın)
5
Çikolatayı elinizle küçük parçalara bölün ve sıcak reçelin içine atıp eritin
6
Çikolatalar eridikten sonra, vişne suyunu ilave ederek karıştırın
7
Reçelin fazla soğumadan kavanozlarınıza doldururun ve kapaklarını sıkıca kapatın
8
5 dk baş aşağı bekletin ve sonrasında kavanozları çevirip soğumaya bırakın
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul