Konu
:
Beyaz Kiraz Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Beyaz Kiraz Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyaz Kiraz Reçeli
Niğde Mutfağı - Beyaz Kiraz Reçeli - Beyaz Kiraz Reçeli Malzemeleri - Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Beyaz Kiraz Reçeli
Malzemeler:
1 kg beyaz kiraz
1 kg şeker
8 bardak su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
Yöremizde yetişen beyaz ile sarı arası tombul etli, pişince sert kalabilen bir kiraz türü olan beyaz kirazlar toplanır
Sapları kopartılarak çekirdekleri bir kürdan yardımıyla çıkartılır
Yıkanıp süzülür
Bir tencereye şeker ve su konup ateş üstünde şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır, kirazlar ilave edilir
Yüzeyde biriken köpükler bir kevgirle alınır
İstenilen kıvama gelince sulu kısmı ayrı bir kaba aktarılır
Tencerede kalan kirazlar 1-2 dakika kavrularak pembeleştirilir
Ayrılan şerbet tekrar katılıp limon tuzu eklenerek bir taşım kaynatılır
Ateşten alınır
Ilıkken kavanozlara boşaltılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul