Konu
:
Yasemin Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
Yasemin Marmelatı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yasemin Marmelatı
Yasemin Marmelatı Tarifi - Yasemin Marmelatı Nasıl Yapılır - Yasemin Marmelatı Malzemeleri
YASEMİN MARMELATI
Yeterince yasemin çiçeği yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız
Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi ağır ateşe oturtunuz
Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz
Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz
Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz menekşenin yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız
Su kaynadıkça tabağın ısısı yeseminlerde bir buhar oluşturacaktır
Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir
Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile yasemin yapraklarını ezip sıkınız
Birkaç kez süzünüz
Şeker katarak tekrar salyalaşıncaya dek kaynatınız
Yasemin şurubu haline geldiği zaman çevire çavire salyalaşıp kıvamına gelince tabaktaki terlemeden oluşan yasemin özünü de şuruba karıştırıp ateşte biraz kaynatmak gerekir
İndirileceği zaman limon suyu katılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul