Yalnız Mesajı Göster

Yasemin Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yasemin Marmelatı



Yasemin Marmelatı Tarifi - Yasemin Marmelatı Nasıl Yapılır - Yasemin Marmelatı Malzemeleri
YASEMİN MARMELATI


Yeterince yasemin çiçeği yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız

Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi ağır ateşe oturtunuz

Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz menekşenin yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız

Su kaynadıkça tabağın ısısı yeseminlerde bir buhar oluşturacaktır Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir

Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile yasemin yapraklarını ezip sıkınız

Birkaç kez süzünüz Şeker katarak tekrar salyalaşıncaya dek kaynatınız Yasemin şurubu haline geldiği zaman çevire çavire salyalaşıp kıvamına gelince tabaktaki terlemeden oluşan yasemin özünü de şuruba karıştırıp ateşte biraz kaynatmak gerekir

İndirileceği zaman limon suyu katılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla