Konu
:
Turunç Reçeli-1
Yalnız Mesajı Göster
Turunç Reçeli-1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turunç Reçeli-1
Turunç Reçeli Tarifi - Turunç Reçeli Nasıl Yapılır - Turunç Reçeli Malzemeleri
Turunç Reçeli
10-15 tane turunç meyvesi
1
5 kg şeker
Limontuzu
10-15 adet turuncu yıkayıp rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz,beyazları çıkacak ancak beyazlarını iyice rendelemeyeceğiz
Rendelenmiş turunçları ,portakal soyar gibi kabuklarını 4-8 kabuklara ayırıyoruz(bu birazda istediğiniz ebatla ilgili)
İçleri çıkartıyoruz
Kabukları ise 10-15 dk sıcak suda haşlıyoruz
Haşladığımız yaprakları 3 gün boyunca suda bekletiyoruz
Suyu 5-6 saatte bir değiştirerek tatlandırıyoruz
Turunçları kıvırarak kalın iğne ve iplikle ipe diziyoruz
Malzemenin üstünü örtecek kadar su ölçüyoruz ve 15 adet turunç için 1,5 kg şekerin üstüne suyu döküyoruz
Şeker ve suyu ısıtarak eritip,ipe dizilmiş turunçları bu şerbete atarak önce harlı ,sonra kısık ateşte 60-70dk pişiriyoruz
İnmeye yakın yarım tatlı kaşığı limontuzu ekliyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul