Konu
:
Kuru Fasulye Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Fasulye Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Fasulye Reçeli
Kuru Fasulye Reçeli Tarifi - Kuru Fasulye Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Fasulye Reçelinin Yapılışı
Malzemeler:
500 g kuru fasulye 3 su bardağı su
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker
3-4 adet küp doğranmış kuru kayısı
3-4 adet küp doğranmış kuru incir
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı ceviz kırığı
2-3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Kuru fasulyeleri bir kaba alın, üzerini kapatacak kadar su doldurun ve 2 saat bekletin
Suyunu süzün, bir tencereye alın, tekrar üzerini kapatacak kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar kaynatın
Suyunu süzün, tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı su ekleyin
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine reçelyapı dökün ve iyice karıştırın
Bu karışımı da fasulyelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın
Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin
Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın
ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı cam kavanozlara doldurun
Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin
Tanelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin
Soğuyan 1 kavanoz reçeli tabağa alın
Kuru kayısı, kuru incir, kuş üzümü ve cevizi ekleyerek karıştırın
Kavrulmuş susam ve tarçın ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul