06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaban Mersini Marmelatı
marmelat tarifi - yaban mersini marmelatı nasıl yapılırMalzemeler:
50 ml alan 3 kavanoz için
800 g yaban mersini,
5 hintcevizi çiçeği (macis),
250 ml elma suyu,
1200 g şeker,
pelteleşmesini sağlayan 225 ml sıvı jelatin,
1 paket limon tuzu
Yapılışı:
1 Meyveleri ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, bir çatalın yardımı ile ezin
2 Püreyi, elma suyu, macis ve şeker ile büyük bir tencereye koyun, devamlı karıştırarak kaynatın
3 2 dakika kaynatıktan sonra sıvı jelatini (şişeyi daha önce iyice çalkalayın) karıştırın, tekrar bir taşım kaynatın, limon tuzunu karıştırın
4 Marmeladın üstünde oluşan köpüğü alın, macisleri çıkartın Marmeladı kavanozlara doldurun Kavanozları kapatın
alıntı
|
|
|