Yalnız Mesajı Göster

Yaban Mersini Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaban Mersini Marmelatı



marmelat tarifi - yaban mersini marmelatı nasıl yapılırMalzemeler:


50 ml alan 3 kavanoz için

800 g yaban mersini,

5 hintcevizi çiçeği (macis),

250 ml elma suyu,

1200 g şeker,

pelteleşmesini sağlayan 225 ml sıvı jelatin,

1 paket limon tuzu

Yapılışı:


1 Meyveleri ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, bir çatalın yardımı ile ezin


2 Püreyi, elma suyu, macis ve şeker ile büyük bir tencereye koyun, devamlı karıştırarak kaynatın


3 2 dakika kaynatıktan sonra sıvı jelatini (şişeyi daha önce iyice çalkalayın) karıştırın, tekrar bir taşım kaynatın, limon tuzunu karıştırın


4 Marmeladın üstünde oluşan köpüğü alın, macisleri çıkartın Marmeladı kavanozlara doldurun Kavanozları kapatın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla