Yalnız Mesajı Göster

Ceviz Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ceviz Reçeli



reçel tarifleri - ceviz reçeli tarifi


Ceviz reçeli malzemeleri


50 ham ceviz


1 kg toz şeker


2 su bardağı su


3~4 karanfil


Yarım limonun suyu

Kireç kaymağı için


500 gr sönmemiş kireç


10 litre su

Ceviz reçeli hazırlanışı


Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon

ile yapacağınız reçellerle kahvaltı

sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin

Ceviz kabuklarını çok ince soyun

İçi su dolu bir kaba alın ve her gün suyunu

değiştirerek 10 gün suda bekletin


10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağı içinde

5 saat bekletin İyice yıkayarak kireçten arınmasını

sağlayın ve üzerine bıçakla delikler açın


Tencerede su kaynatın ve cevizleri içine atarak

5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin

Bu işlemi 4 kez tekrarlayın


Cevizleri kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar

yaklaşık 40 dakika pişirin


1 kg şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atın

Karanfilleri ilave edin ve reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin

Limon suyunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra kavanoza doldurup soğumaya bırakın Servis yapın

Kireç kaymağı: Sönmemiş kireci derin bir tencereye alın Üzerine yavaşça suyu ilave edip karıştırın

Kirecin dibe çökmesi için 1 gece bekletin

ve ertesi gün suyu dikkatlice süzün

Kireçli kısım atılacak, elde edilen su

kireç kaymağı olarak kullanılacak

Alıntı Yaparak Cevapla