Konu
:
Balkabağı Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Balkabağı Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabağı Reçeli
reçel tarifleri - bal kabağı reçeli tarifi
Malzeme:
1,5 kg balkabağı
1,5 kilo şeker
4,5 litre su
250 gr kireç
1 limon suyu
Yapılışı:
Kabağı yıkayıp kabuklarını soyun, doğrayın
250 gr kireçle 5 litre suyu karıştırıp su duruluncaya kadar bekleyin
Kireç suyuna koyup 4 saat bekletin
Kireç suyundan çıkarınca bol suyla yıkayın
Şekeri bir tencereye koyup üzerini
iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatın
Kaynayan şuruba kabakları atıp pişirin
Reçel kıvamına gelince limon suyu koyup ateşten alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul