Yalnız Mesajı Göster

Balkabağı Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Reçeli



reçel tarifleri - bal kabağı reçeli tarifi

Malzeme:

1,5 kg balkabağı

1,5 kilo şeker

4,5 litre su

250 gr kireç

1 limon suyu

Yapılışı:

Kabağı yıkayıp kabuklarını soyun, doğrayın

250 gr kireçle 5 litre suyu karıştırıp su duruluncaya kadar bekleyin

Kireç suyuna koyup 4 saat bekletin

Kireç suyundan çıkarınca bol suyla yıkayın

Şekeri bir tencereye koyup üzerini

iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatın

Kaynayan şuruba kabakları atıp pişirin

Reçel kıvamına gelince limon suyu koyup ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla