Konu
:
Soyulmamış İncir Receli
Yalnız Mesajı Göster
Soyulmamış İncir Receli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soyulmamış İncir Receli
İncir ReceliTarifi - Recel Tarifleri - Soyulmamış İncir Receli Nasıl Yapılır - Soyulmamış İncir Receli Malzemeleri
alzemeler
* 1 kg İncir
* Su
* 1/2 çay kaşığı Göztaşı
* 1 kg Şeker
* 1/2 Limon Suyu
*
* Mutfak: Amerikan
Hazırlanışı
İncirlerin saplarını kesin
Herbirini bir şişle delin
Üzerlerine yeterince su ekleyin
Haşlama suyuna yarım çay kaşığı göztaşı ekleyin
Yumuşayana dek haşlayın
Süzgeçle süzün
İncirleri 10 kez soğuk su ile yıkayın
Sonra herbirini elinizle sıkarak, suyunu süzün
Başka bir tencereye alın
Şekeri ilave edin
Orta hararetli ateşte karıştırarak, kaynatın
Üzerinde oluşan köpüğü bir kevgirle alın
Kıvamına geldiğinde yarım limonun suyunu ilave edin
Bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin
Hafif ılındıktan sonra kavanozlara doldurun
Soğuduktan sonra ise kavanozların kapağını kapatarak, güneş görmeyen bir yerde saklayın
Not: Aktarlarda bulabileceğiniz göztaşı, incirin sütünü alan zehirli bir maddedir
Göztaşım, verilen ölçüye göre kullanmayı ihmal etmeyin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul