Konu
:
Limonçiçeği Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Limonçiçeği Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonçiçeği Reçeli
reçel nasıl yapılır - limonçiçeği reçeli nasıl yapılır - reçel çeşitleri - reçel tarifleri
Limon çiçeği reçeli hazırlanışı
Limon çiçeklerini derin bir kaba alın
1 su bardağı toz şekeri üzerine döküp her gün üç kez ovalayarak 3 gün bekletin
Dört su bardağı suyu kaynatın
Üç gün beklemiş olan limon çiçeklerini kaynayan suya ilave edin
Yumuşayıncaya kadar haşlayın
Diğer tarafta su ile toz şekeri kaynatın
Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın
Kaynatıp suyunu süzdürdüğünüz limon çiçeklerini ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar tekrar kaynatın
Ilınınca kavanoza aktarıp iki üç gün güneşte bekleterek servise hazır hale getirin
LİMON ÇİÇEĞİ
Limonun ağacının çiçekleridir
Genellikle aroması için tercih edilir
Portakal çiçeği gibi pastacılıkta kullanıldığı gibi en çok reçel yapımında kullanılır
Limonata yapımında kullanıldığında, kokusu ve görselliği ile hem şık bir sunum, hem de hoş kokulu aromatik bir içecek elde edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul