Yalnız Mesajı Göster

Armut Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Reçeli



Armut Reçeli Tarifi - Armut Reçeli Nasıl Yapılır - Armut Reçeli Malzemeleri



Malzeme Listesi


1,5 Kilogram Armut (Sert)

4,5 Su Bardağı Su

2 Kilogram Şeker


Armut Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Suyu ve şekeri tencereye aktarın ve şeker eriyene dek karıştırarak kaynatın


2 Bu sırada armutların kabuklarını soyduktan sonra çekirdek yataklarını çıkarın ve dilediğiniz boyutta doğrayın


3 Kaynamakta olan şuruba armutları ilave edin ve şurup koyulaşana dek orta ısıdaki ateşte kaynatın


4 Üzerinde biriken köpüğü delikli kepçeyle alın


5 Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla