Yalnız Mesajı Göster

Mürdüm Eriği Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mürdüm Eriği Reçeli



Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi - Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılır - Mürdüm Eriği Reçeli Malzemeleri




Malzeme Listesi


1 Kilogram Mürdüm Eriği

5 Su Bardağı Şeker (Toz)

1 Kahve Fincanı Su

2 Çorba Kaşığı Limon Suyu


Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Mürdüm eriklerini bol suyla yıkayın ve çekirdeklerini çıkartarak geniş bir tencereye aktarın


2 Üzerine toz şekeri ekleyin Bu şekilde şekeri emmesi ve suyunu salması için 12 saat bekletin


3 Tencereyi orta ateş üzerine koyun ve üzerine 1 kahve fincanı suyu ekleyin


4 Reçelin şurubu koyulaşana dek kaynatın


5 Reçeli ateşin üzerinden indirmeye yakın 2 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin Bir taşım kaynatın


6 Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten sonra üzerinde biriken köpüğü delikli bir kepçe yardımıyla alın


7 Ilındıktan sonra kuru kavanozlara doldurup serin yerde saklayın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla