Konu
:
Mürdüm Eriği Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Mürdüm Eriği Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mürdüm Eriği Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi - Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılır - Mürdüm Eriği Reçeli Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Kilogram Mürdüm Eriği
5 Su Bardağı Şeker (Toz)
1 Kahve Fincanı Su
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılır?
1
Mürdüm eriklerini bol suyla yıkayın ve çekirdeklerini çıkartarak geniş bir tencereye aktarın
2
Üzerine toz şekeri ekleyin
Bu şekilde şekeri emmesi ve suyunu salması için 12 saat bekletin
3
Tencereyi orta ateş üzerine koyun ve üzerine 1 kahve fincanı suyu ekleyin
4
Reçelin şurubu koyulaşana dek kaynatın
5
Reçeli ateşin üzerinden indirmeye yakın 2 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin
Bir taşım kaynatın
6
Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten sonra üzerinde biriken köpüğü delikli bir kepçe yardımıyla alın
7
Ilındıktan sonra kuru kavanozlara doldurup serin yerde saklayın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul