Yalnız Mesajı Göster

Vişne Reçeli İi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Reçeli İi



Vişne Reçeli Tarifi - Vişne Reçeli Nasıl Yapılır - Vişne Reçeli Malzemeleri



Malzeme Listesi


* 1 Kilogram Vişne (Çekirdikleri ayıklanmış)

* 1,5 Kilogram Toz Şeker

* 1 Adet Limon Suyu


Vişne Reçeli II Nasıl Yapılır?


1 Vişneleri yıkayın ve çekideklerini çıkarın


2 Şekeri tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip kaynatmaya başlayın


3 Şekerli şurup koyulaşmaya başladığında vişneleri içerisine ilave edin ve 3-4 taşım kaynatıp ateşten indirin


4 Bu şekilde 4-5 saat bekletin Tekrar tencereyi ateşe koyun


5 Kıvama gelinceye kadar kaynatın Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ekleyip 3-4 taşım kaynatıp ocaktan alın


6 Köpüğünü temizleyip kavanoza doldurup serin yere kaldırın

Not:

Vişne çekirdeklerini çıkartmak için pek çok mutfak ürünleri satan mağazada özel aletler satılmaktadır ya da sapın çıktığı yerden çengelli iğne arkası ile çıkarabilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla