Konu
:
Balkabağı Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Balkabağı Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabağı Reçeli
Balkabağı Reçeli Tarifi - Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır - Balkabağı Reçeli Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Kilogram Bal Kabağı
1,5 Kilogram Toz Şeker
4 Litre Su
250 Gram Sönmemiş Kireç
Yarım Adet Limon Suyu
Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır?
1
Kabağı soyup çekirdeklerini çıkartın istediğiniz büyüklüğünde kesin
2
Söndürülmüş ve süzülmüş kireçten elde edilen kirecin üzerine 4-5 litre su koyup, kireci erimeye bırakın (45-50 dk)
3
Kireçli suyu üzerinde oluşan kaymağı bozmadan ve bulandırmadan bir kaba aktarın
4
Durulmuş kireçli suya kabakları atın
6-7 saat bekletin
Kabakları sudan çıkartıp bol suyla 7-8 kez yıkayın
5
1-2 saat daha suda bekletin
4
Tencereye şekeri koyup, suyu ekleyin ve kaynatın
(Yaklaşık 4-5 dakika)
5
Şurup kıvamına geldiğinde kabakları atın
(çok büyükdilimler varsa spagetti benzeri bir kürdanla delikler açın)
6
Kısık ateşte pişirinsaydamlaşmaya başlayacaklardır
7
Kıvama gelince limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alıp soğutun
8
Kavanoza doldurup serin yerde saklayın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul