Yalnız Mesajı Göster

Balkabağı Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Reçeli



Balkabağı Reçeli Tarifi - Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır - Balkabağı Reçeli Malzemeleri




Malzeme Listesi


1 Kilogram Bal Kabağı

1,5 Kilogram Toz Şeker

4 Litre Su

250 Gram Sönmemiş Kireç

Yarım Adet Limon Suyu


Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Kabağı soyup çekirdeklerini çıkartın istediğiniz büyüklüğünde kesin


2 Söndürülmüş ve süzülmüş kireçten elde edilen kirecin üzerine 4-5 litre su koyup, kireci erimeye bırakın (45-50 dk)


3 Kireçli suyu üzerinde oluşan kaymağı bozmadan ve bulandırmadan bir kaba aktarın


4 Durulmuş kireçli suya kabakları atın 6-7 saat bekletin Kabakları sudan çıkartıp bol suyla 7-8 kez yıkayın


5 1-2 saat daha suda bekletin


4 Tencereye şekeri koyup, suyu ekleyin ve kaynatın (Yaklaşık 4-5 dakika)


5 Şurup kıvamına geldiğinde kabakları atın(çok büyükdilimler varsa spagetti benzeri bir kürdanla delikler açın)


6 Kısık ateşte pişirinsaydamlaşmaya başlayacaklardır


7 Kıvama gelince limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alıp soğutun


8 Kavanoza doldurup serin yerde saklayın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla