Konu
:
Ekşi Elma Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
Ekşi Elma Marmelatı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşi Elma Marmelatı
Ekşi Elma Marmelatı Tarifi - Ekşi Elma Marmelatı Nasıl Yapılır - Ekşi Elma Marmelatı Malzemeleri
3 kg yeşil ekşi elma
1 litre (5 su bardağı) su
2 tatlı kaşığı zencefil (istenirse)
4 limonun kabuğu (rendelenmiş)
4 limonun suyu
2100 gr (8+3/4 su bardağı) toz şeker
Elmaları yıkayıp göbeklerini çıkarınız
Kabuklarını soyduktan sonra bir kenara ayırınız
Elmaları kalınca dilimleyip bir tencereye koyunuz
Aynı tencereye suyu, zencefili (istenirse) ve bir tülbent içinde elma kabuklarını ekleyiniz
Limon kabuğu rendesini ve limon suyunu da kattıktan sonra, tencereyi harlı ateşe koyup kaynatınız
Karışım kaynar kaynamaz ateşi kısıp ağır ateşte 15 dakika, elmalar yumuşayıncaya kadar, pişiriniz
Tülbentteki kabukları tahta bir kaşığın sırtıyla bastırarak suyunu çıkarıp, posaları atınız
Tencereye şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırdıktan sonra harlı ateşte 30-35 dakika, marmelat kıvamını tutturuncaya kadar pişiriniz
(Marmeladın kıvamına geldiğini anlamak için tencereden bir kaşık alıp soğumasını bekleyiniz
Parmağınızla bastırdığınızda yüzeyi kırış kırış olursa marmelat kıvamına gelmiş demektir
) Tencereyi ateşten alıp, marmelatın üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla toplayıp atınız
Marmelat biraz soğuyunca, temiz cam kavanozlara üstünde 1-2 cm boşluk kalacak biçimde boşaltıp, kavanozları ılık suda ıslatılmış bir bezle iyice siliniz
Kavanozların ağzını selefon kağıdıyla örtüp bir lastik bantla kâğıdı tutturunuz
Marmelatınızı iyice soğuduktan sonra dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul