Konu
:
Pestil
Yalnız Mesajı Göster
Pestil
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pestil
Kara üzümler toplanır, taneleri çöplerinden ayrılır
Üzümler kazana konularak kaynatılırak şıra elde edilir ve süzülür
bir bakraç şıraya yarım kilogram buğday nişastası katılır ve yavaş yavaş karıştırılarak bulamaç elde edilir
kepçeyle karıştırılarak kıvamını buluncaya kadar çırpılır
Sonra evin düz damlarına serilen çarşafların üzerine dükülür
Kevgir ile düzgünce yayılır
oklava ile bulamacın her yana eşit olarak yayılması sağlanır
Üzerine kırılmış kayısı çekirdeği atılır
Pestilin bezlerden soyulması zamanı geldiğinde pestilin serili olduğu çarşaf, diğer temiz bir çarşafın üzerine ters çevrilir, su ile ıslatılır
sonra da yumuşayan pestil çarşaftan çıkartılır, ip üzerine serilir
Bir-iki saat bekledikten sonra makasla kare biçiminde kesilir
Üzerine nişasta serpilir ve katlanır
Tenekelere yerleştirilir
dut pestili ve köpük pestili de aynı yöntemlerle yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul