Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan İnciri Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan İnciri Reçeli




Malzemeler:
30 adet küçük boy patlıcan
15 kg tozşeker
1 litre su
1 limonun suyu
Yapılışı
Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz
Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin Kabuklarını soyun
Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin 15-20 dakika kadar haşlayın
Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin
Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin
Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla