Konu
:
Patlıcan İnciri Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan İnciri Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan İnciri Reçeli
Malzemeler:
30 adet küçük boy patlıcan
1
5 kg tozşeker
1 litre su
1 limonun suyu
Yapılışı
Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı
Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz
Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin
Kabuklarını soyun
Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin
15-20 dakika kadar haşlayın
Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin
Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin
Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın
Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın
5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun
Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul