Yalnız Mesajı Göster

Mor Erik Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mor Erik Reçeli



Mor Erik Reçeli Tarifi - Mor Erik Reçeli Nasıl Yapılır - Mor Erik Reçeli Malzemeleri



MOR ERİK REÇELİ


Malzemeler


1 kg Erik (sert yollu olanlarından)

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu


Erik reçeli nasıl yapılır?


Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın

Diğer tarafta erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın

Şurup göz göz olup koyulaşınca erikleri içine atın

Hafifçe karıştırın Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın

Ara sıra çok yavaşça karıştırın

Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin

Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın

Sıcakken kavanoza yerleştirin Soğuyunca ağzını kapatın

Mümkünse buzdolabında, değilse güneş görmeyen serin bir yerde saklayın


Küçük bir not: Erik reçelini yayvan bir tencerede yaparsanız, erikler daha bütün kalıyor Eğer erikler üstüste gelir ve tencere dar olursa reçeliniz marmelata dönebilir

Alıntı Yaparak Cevapla