Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Jölesi Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Jölesi Reçeli



Kayısı Jölesi Reçeli Tarifi - Kayısı Jölesi Reçeli Nasıl Yapılır - Kayısı Jölesi Reçeli Malzemeleri
Kayısı Jölesi Reçeli


Gerekli süre: 40 dakika + 1 gece bekletme + 10 dakika

Malzeme:

Kıyısı Şeker

Limon kabuğu

Hazırlanması:

Kayısıları yıkayıp ortadan keserek çekirdeklerini çıkarın Bir tencereye oyup hemen üzerlerini örtecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar’ orta ateşte pişirin bunları bir süzgecin içine yaydığınız tülbente boşaltarak çukur bir kabın üstünde bir gece boyunca bekletin Jölenin parlak olması için tülbenti sıkmamak gerekir Yalnızca kendiliğinden ayağıya damlayan meyve suyunu kullanmalıdır

Sabahleyin kapta biriken suyu kaynatın, 1 litre meyve suyuna 1 kg şeker hesabına göreşekeri yavaş yavaş ekleyip karıştırın 5-10 dakika

kaynatmak yeterlidir Kıvamına gelip gelmediğini anlamak için kaynayan jöleden bir miktar alıp soğuk bir tabağa damlatın Eğer akmadan kalıyorsa olmuş demektir Cam kavanozlara alarak ağızlarını alkale batırılmış jelatin kağıdıyla örtün

Alıntı Yaparak Cevapla