Konu
:
Kayısı Jölesi Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Jölesi Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Jölesi Reçeli
Kayısı Jölesi Reçeli Tarifi - Kayısı Jölesi Reçeli Nasıl Yapılır - Kayısı Jölesi Reçeli Malzemeleri
Kayısı Jölesi Reçeli
Gerekli süre: 40 dakika + 1 gece bekletme + 10 dakika
Malzeme:
Kıyısı Şeker
Limon kabuğu
Hazırlanması:
Kayısıları yıkayıp ortadan keserek çekirdeklerini çıkarın
Bir tencereye oyup hemen üzerlerini örtecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar’ orta ateşte pişirin
bunları bir süzgecin içine yaydığınız tülbente boşaltarak çukur bir kabın üstünde bir gece boyunca bekletin
Jölenin parlak olması için tülbenti sıkmamak gerekir
Yalnızca kendiliğinden ayağıya damlayan meyve suyunu kullanmalıdır
Sabahleyin kapta biriken suyu kaynatın, 1 litre meyve suyuna 1 kg şeker hesabına göreşekeri yavaş yavaş ekleyip karıştırın 5-10 dakika
kaynatmak yeterlidir
Kıvamına gelip gelmediğini anlamak için kaynayan jöleden bir miktar alıp soğuk bir tabağa damlatın
Eğer akmadan kalıyorsa olmuş demektir
Cam kavanozlara alarak ağızlarını alkale batırılmış jelatin kağıdıyla örtün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul