Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Zambak Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Zambak Reçeli



Beyaz Zambak Reçeli Tarifi - Beyaz Zambak Reçelinin Yapılışı - Beyaz Zambak Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:


2 su bardağı dolusu tohumları çıkartılmış zambak(hafif sıkıştırılmış)+2 yemek kaşığı şeker

4 su bardağı şeker+3 su bardağı su

1/2 limon suyu(küçük boy limonun yarısı )


Yapılışı:


Zambağın ortasındaki yeşil kök kısmı çıkarınYaprakların her birini ikiye bölüp küçültünSarı tohumlu kısmı ve yaprakları ezmeden sudan geçirip,bir kaseye alıp, üzerine 2 yemek kaşığı şeker ekip,ağzına steç kapatıp buzdolabında 2 gün bekletin

Şeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dk kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edip şerbet kıvamına gelene dek kaynatınŞekerde bekletilen zambağı ve yarım limon suyunu da ilave edip reçel kıvamına gelene dek kaynatınAteşten alır almaz temiz bir kavanoza aktarıp ,sıkıca ağzını kapattıktan sonra soğuyana dek ters çevirin


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla