Konu
:
Beyaz Zambak Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Beyaz Zambak Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyaz Zambak Reçeli
Beyaz Zambak Reçeli Tarifi - Beyaz Zambak Reçelinin Yapılışı - Beyaz Zambak Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 su bardağı dolusu tohumları çıkartılmış zambak(hafif sıkıştırılmış)+2 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı şeker+3 su bardağı su
1/2 limon suyu(küçük boy limonun yarısı )
Yapılışı:
Zambağın ortasındaki yeşil kök kısmı çıkarın
Yaprakların her birini ikiye bölüp küçültün
Sarı tohumlu kısmı ve yaprakları ezmeden sudan geçirip,bir kaseye alıp, üzerine 2 yemek kaşığı şeker ekip,ağzına steç kapatıp buzdolabında 2 gün bekletin
Şeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dk
kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edip şerbet kıvamına gelene dek kaynatın
Şekerde bekletilen zambağı ve yarım limon suyunu da ilave edip reçel kıvamına gelene dek kaynatın
Ateşten alır almaz temiz bir kavanoza aktarıp ,sıkıca ağzını kapattıktan sonra soğuyana dek ters çevirin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul