Konu
:
Portakallı Reçel
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Reçel
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Reçel
Portakallı Reçel - Portakallı Reçel Tarifi
Malzemeler :
2 kg
portakal
2,5 kg
toz şeker
1 limon
Hazırlanışı
2 kg
net portakalın kabuklarını soyun
Portakal kabuklarını küp olarak kesin
Portakalları da küp olarak da kesin
Tencereye su alın
Üzerine portakal kabuklarını ilave edin ve 1 taşım kaynatın ve portakal kabukların acı suyunu çıkartın
Portakal kabuklarını suyunu süzün
Tekrar tencereye su alın ve portakal kabuklarını ilave edin ve tekrar kaynatın
Tekrar suyunu süzdürün
Daha sonra tencereye portakal kabuklarını ilave edin
Üzerine küp kesilmiş olan portakalları ilave edin
Üzerine 2
5 kg
toz şeker ilave edin ve reçeli kaynamaya bırakın
Reçeli sürekli kontrol edin ve reçelin ağdasını damla damla olunca üzerine 1 adet limon suyunu sıkın ve tekrar 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın
Kavanozlara reçelleri boşaltın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul