Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Reçel

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Reçel



Portakallı Reçel - Portakallı Reçel Tarifi



Malzemeler :

2 kg portakal

2,5 kg toz şeker

1 limon

Hazırlanışı

2 kgnet portakalın kabuklarını soyunPortakal kabuklarını küp olarak kesin Portakalları da küp olarak da kesin Tencereye su alınÜzerine portakal kabuklarını ilave edin ve 1 taşım kaynatın ve portakal kabukların acı suyunu çıkartın


Portakal kabuklarını suyunu süzünTekrar tencereye su alın ve portakal kabuklarını ilave edin ve tekrar kaynatın Tekrar suyunu süzdürün Daha sonra tencereye portakal kabuklarını ilave edin


Üzerine küp kesilmiş olan portakalları ilave edin Üzerine 25 kgtoz şeker ilave edin ve reçeli kaynamaya bırakın


Reçeli sürekli kontrol edin ve reçelin ağdasını damla damla olunca üzerine 1 adet limon suyunu sıkın ve tekrar 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın Kavanozlara reçelleri boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla