Konu
:
Kızılcık Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
Kızılcık Marmelatı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızılcık Marmelatı
Kızılcık Marmelatı Tarifi - Kızılcık Marmelatı Nasıl Yapılır - Kızılcık Marmelatı Malzemeleri
Kızılcık Marmelatı Tarifi
Malzemeler
3-4 kilo kızılcık (pişmiş, püre hali 1 kg-1 ölçüden eksik)
Şeker (yaklaşık 1 ölçü-1
200gr)
Bir çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
Derince bir tencere 1 çay bardağı ılık su ile kızılcıklar tencereye alınır
Pörtletinceye kadar(yöresel tabir sanırım, çekirdekleri ayrılıncaya kadar) sürekli karıştırılarak pişirilir (dikkat dibi çabuk tutar)
Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir (delikli süzgeç) yerleştirilir
Pişmiş kızılcıklar sürtülerek püre hali elde edilir(ben bu iş için bakır tenceremin üstüne tam oturan bakır kevgirimi kullanıyorum)
Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilir
Karışım önce harlı sonra yavaş ateşte 10-15 dk pişirilir(delikli kepçe ile köpüğü alınız )
Ocaktan alınmasına yakın limon tuzu eklenir(dikkat dibi çabuk,tutar sürekli karıştırınız)
Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınız
Güneşte üzeri tülbent veya mutfak şemsiyesi örtülü şekilde 2-3 gün temiz ve tozsuz ortamda sık karıştırarak güneşte pişiriniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul