Yalnız Mesajı Göster

Gül Reçeli Ve Gül Mayası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Ve Gül Mayası



gül mayası nasıl yapılır - gül mayası ve gül reçeli nasıl yapılır - gül reçeli yapmanın püf noktaları - gül reçeli hakkında


Malzemeler

◦Mayası için:

◦200gr gül yaprağı (yemeklik)

◦2 su bardağı tozşeker

◦4-5 parça limon tuzu

◦Gül reçeli için:

◦6 su bardağı tozşeker

◦6 su bardağı su

◦yarım limonun suyu



Yapılışı


1Gül mayası için öncelikle gülleri bol suda bekletin Varsa toz ve sinekler dibe çöktükten sonra başka bir kaba sularını süzerek alın

2Tekrar yıkadıktan sonra orta kısımları ayrılmamış güllerin ortalarını koparın Kopardıktan sonra şekillerini bozmadan gül yapraklarının bitim yerlerindeki beyazlıkları toplu halde mutfak makasıyla kesin Beyaz kısımlar pişerken daha sert olur ve bazen acılık verebilir Bütün gülleri bu şekilde kesmesenizde bir kısmını ayıklamanız yeterli olacaktır

3Daha sonra gülleri geniş bir süzgece alıp sularını süzdürün

4su bardağı tozşekeri ve limon tuzunu gül yapraklarının üzerine ekleyip elinizle mıncıklayarak yaprakları soldurup suyunu çıkartın (Biz bunun için ayaklı mikseri kullandık)

5Bu şekilde kapalı bir kap veya kavanozda 1 gece bekletin (Bu mayayı buzdolabında daha uzun sürede bekletip gerektiği zaman kullanabilirsiniz)

6Reçeli yapmak için su ve tozşekeri kaynatın Koyulaşmaya başlayınca (yaklaşık 20 dakika gibi) gül mayasın ilave edip kısık ateşte kaynatmaya devam edin

7Yapraklar yumuşayıp şeffaflaştığı ve artık dişe gelmediği zaman bir damla mermer tezgaha veya tabağa suyundan damlatın Yayılmayıp top gibi kalıyorsa kıvamı gelmiş demektir Yarım limonun suyunu sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp kavanozlara doldurun


Ayşenur Altan

Alıntı Yaparak Cevapla