Konu: Kivi Reçeli
Yalnız Mesajı Göster

Kivi Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivi Reçeli



Kivi Reçeli Tarifi - Kivi Reçeli Nasıl Yapılır - Kivi Reçeli Malzemeleri




Malzemeler:

1 kg kivi

800 gr şeker

1 limon suyu




Hazırlanışı:


*

Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince doğradım ve kaynatacağım tencereye aldım

*

Şekeri üzerine döküp ezilmemesine dikkat ederek hafifce karıştırdım

*

Kapağını kapatarak sulanması için 10-12 saat beklettim

*

Ocağa alarak kaynamaya bıraktım

*

Kaynamaya başladığı an ocağı kıstım ve limon suyunu ilave ederek kaynatmaya devam ettim

*

Ben koyu kıvam reçellerden hoşlanıyorum Ekmeğe sürüldüğünde ekmekten akmamalı

*

Reçel yaparken hiç kıvam yoklaması yapmam Tüm tencere baloncuklarla kapladığı an hiç beklemeden ocağı kapattım

*

Reçel baloncuklar yapmaya başlayacak ve çok geçmeden tüm tencere baloncuklarla kaplanacaktır Tüm tencere baloncuklarla kaplandığı an ocak kapatılmadır Bu şekilde 1 dk bile fazla kaynaması çok sert olmasını sağlayacağı için baloncuk yapmaya başladığında gözünüzü üzerinde ayırmayın

*

Bazı kişiler daha sıvı reçeli seviyor fakat benim reçelim ekmeğin üzerinden akmamalı

*

Eğer gözünüzden kaçmış fazla kaynamışsa biraz su ilavesiyle aynı aşamaya gelene kadar tekrar kaynatmak


Püf noktası: TENCERENİN TÜM YÜZEYİ BALONCUK OLDUĞU AN OCAĞI KAPAMAKTIR

Alıntı Yaparak Cevapla