Konu
:
Kivi Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kivi Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kivi Reçeli
Kivi Reçeli Tarifi - Kivi Reçeli Nasıl Yapılır - Kivi Reçeli Malzemeleri
Malzemeler:
1 kg
kivi
800 gr
şeker
1 limon suyu
Hazırlanışı:
*
Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince doğradım ve kaynatacağım tencereye aldım
*
Şekeri üzerine döküp ezilmemesine dikkat ederek hafifce karıştırdım
*
Kapağını kapatarak sulanması için 10-12 saat beklettim
*
Ocağa alarak kaynamaya bıraktım
*
Kaynamaya başladığı an ocağı kıstım ve limon suyunu ilave ederek kaynatmaya devam ettim
*
Ben koyu kıvam reçellerden hoşlanıyorum
Ekmeğe sürüldüğünde ekmekten akmamalı
*
Reçel yaparken hiç kıvam yoklaması yapmam
Tüm tencere baloncuklarla kapladığı an hiç beklemeden ocağı kapattım
*
Reçel baloncuklar yapmaya başlayacak ve çok geçmeden tüm tencere baloncuklarla kaplanacaktır
Tüm tencere baloncuklarla kaplandığı an ocak kapatılmadır
Bu şekilde 1 dk
bile fazla kaynaması çok sert olmasını sağlayacağı için baloncuk yapmaya başladığında gözünüzü üzerinde ayırmayın
*
Bazı kişiler daha sıvı reçeli seviyor fakat benim reçelim ekmeğin üzerinden akmamalı
*
Eğer gözünüzden kaçmış fazla kaynamışsa biraz su ilavesiyle aynı aşamaya gelene kadar tekrar kaynatmak
Püf noktası: TENCERENİN TÜM YÜZEYİ BALONCUK OLDUĞU AN OCAĞI KAPAMAKTIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul