Yalnız Mesajı Göster

Havuç Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Reçeli



Havuç Reçeli Tarifi - Havuç Reçeli Nasıl Yapılır - Havuç Reçeli Malzemeleri


Malzemeler:


3 adet orta boy havuç (280 gr kadar)

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

2 adet çubuk tarçın

2 tane kakule (isteğe göre)

yarım limonun suyu


Yapılışı:


1- 3 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile tencereye alın Koyulaşmaya başlayınca içine tarşın ve kakuleyi ekleyin

2- Havuçları soyup rendenin geniş delikli tarafıyla rendeleyin Şerbet kıvamını alan reçel suyuna havuçları ekleyin

3- Kısık ateşte ağır ağır karıştırarak 15 dakika daha pişirin Yarım limonu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın

4- Sıcakken kavanoza aldığınız reçelin ağzını sıkıca kapatın Reçel soğuduktan sonra kakule ve tarçını içinden alarak ağzını tekrar kapatın Güneş almayan bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla