Konu
:
Havuç Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Reçeli
Havuç Reçeli Tarifi - Havuç Reçeli Nasıl Yapılır - Havuç Reçeli Malzemeleri
Malzemeler:
3 adet orta boy havuç (280 gr kadar)
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
2 tane kakule (isteğe göre)
yarım limonun suyu
Yapılışı:
1- 3 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile tencereye alın
Koyulaşmaya başlayınca içine tarşın ve kakuleyi ekleyin
2- Havuçları soyup rendenin geniş delikli tarafıyla rendeleyin
Şerbet kıvamını alan reçel suyuna havuçları ekleyin
3- Kısık ateşte ağır ağır karıştırarak 15 dakika daha pişirin
Yarım limonu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın
4- Sıcakken kavanoza aldığınız reçelin ağzını sıkıca kapatın
Reçel soğuduktan sonra kakule ve tarçını içinden alarak ağzını tekrar kapatın
Güneş almayan bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul