Konu
:
İnci Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
İnci Marmelatı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İnci Marmelatı
İnci Marmelatı Tarifi - İnci Marmelatı Nasıl Yapılır - İnci Marmelatı Malzemeleri
İnci Marmelatı Tarifi
Malzemeler
taze incir
su
şeker
Yapılışı
İncirler yıkanır temizlenir marmelat yapılacak kazana konur
Kaynatılacak tencerede inciirn yüzeyine kadar su konulur
İncirler ezilme kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
İyice yumuşayınca İncirler kaynama suyunun yardımıyla süzgeçten geçirilerek çekirdek ve zarlarından arındırılırlar
Bu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için tencere sürekli karıştırılmalıdır
Kısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişirilir
Bu arada yüzeyde biriken köpükler sürekli atılmalıdır
Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanması sağlanabilir
İnmeye yakın kadar şeker ilave edilir
Şekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur
Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzı tüketilme zamanına kadar açılmamalıdır
Serin yerde muhafaza edilmelidir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul