Yalnız Mesajı Göster

İnci Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İnci Marmelatı



İnci Marmelatı Tarifi - İnci Marmelatı Nasıl Yapılır - İnci Marmelatı Malzemeleri


İnci Marmelatı Tarifi


Malzemeler


taze incir


su


şeker


Yapılışı


İncirler yıkanır temizlenir marmelat yapılacak kazana konur

Kaynatılacak tencerede inciirn yüzeyine kadar su konulur İncirler ezilme kıvamına gelinceye kadar kaynatılırİyice yumuşayınca İncirler kaynama suyunun yardımıyla süzgeçten geçirilerek çekirdek ve zarlarından arındırılırlarBu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için tencere sürekli karıştırılmalıdırKısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişirilir

Bu arada yüzeyde biriken köpükler sürekli atılmalıdır

Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanması sağlanabilirİnmeye yakın kadar şeker ilave edilirŞekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur

Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzı tüketilme zamanına kadar açılmamalıdır


Serin yerde muhafaza edilmelidir

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla