Yalnız Mesajı Göster

Açma Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Marmelatı



Açma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri



Açma Marmelatı tarifi

için Malzemeler :


* 1/2 kg kuru kayısı

* 2 su bardağı su

* 2 su bardağı şeker

* 2- 3 diş karanfil


Açma Marmelatı

yemeğinin hazırlanışı:

Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanırTekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılırKaranfil atılırKaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılırAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla