Konu
:
Açma Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
Açma Marmelatı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Açma Marmelatı
Açma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri
Açma Marmelatı tarifi
için Malzemeler :
* 1/2 kg kuru kayısı
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 2- 3 diş karanfil
Açma Marmelatı
yemeğinin hazırlanışı:
Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanır
Tekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır
Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılır
Karanfil atılır
Kaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul