Konu
:
Mandalina Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Mandalina Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalina Reçeli
Mandalina Reçeli Tarifi - Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır - Mandalina Reçeli Malzemeleri
Malzemeler
1 kg mandalina
1,5 kg tozşeker
3 bardak su
2 çorba kaşığı limonsuyu
(veya 6 gr limontuzu)
MANDALİNA REÇELİ TARİFİ
Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır
Sonra büyükçe bir tencereye konur
Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır
Sonra kaynar su dökülür, mandalinaların üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldırılır
Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır
Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur
Karıstırılarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir surup kıvamına getirilir
Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır
Mandalinalar su salacağı için reçelin surubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır
Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır
Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir
Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul