06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı
Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı Tarifi - Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı Nasıl Yapılır - Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı Malzemeleri
6 Adet orta boy portakal
800 gr Şeker
2 Adet yeşil Bodrum mandalinası
1 Adet limonun suyu
1 - 2 Su bardağı su
15 Adet şurup içinde kestane şekeri
1 Adet kabuk tarçın
1 Tatlı kaşığı toz tarçın
1 Paket reçel yap
1 Adet limon tuzu
4 Adet portakal bol suda yumuşayıncaya kadar kaynatılır, haşlanır Acı suyu atılır
Haşlanmış portakallar yuvarlak halkalar şeklinde kesilir, daha sonra daha küçük parçalara
bölünür 2 Küçük mandalinada ince ince doğranır 2 Adet portakal ve 1 limonun suyu sıkılır,
Hepsi bir tencereye konur, çubuk tarçın ve bir bardak su ilave edilir, kısık ateşte 1 saat kaynatılır
Bir kenara alınır
Bir az soğuyunca karışım el blenderi ile parçalanır, ve içine şekeri konur, iyice karıştırılır, tekrar ocağa konur,
kaynatılır Kaynama esnasında reçelin rengi hafif dönünce küçük parçalara ayrılan kestaneler de ilave
edilir, kısık ateşte 15 dakika daha kaynatılır Limon tuzu ve reçel yap konur, 5 dakika daha kaynatılıp ateşten
alınır, 1 tatlı kaşığı toz tarçın konur, karıştırılır ve sıcakken kavanozlara doldurulur Serin yerde saklanır
|
|
|