Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı



Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı Tarifi - Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı Nasıl Yapılır - Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı Malzemeleri


6 Adet orta boy portakal

800 gr Şeker

2 Adet yeşil Bodrum mandalinası

1 Adet limonun suyu

1 - 2 Su bardağı su

15 Adet şurup içinde kestane şekeri

1 Adet kabuk tarçın

1 Tatlı kaşığı toz tarçın

1 Paket reçel yap

1 Adet limon tuzu


4 Adet portakal bol suda yumuşayıncaya kadar kaynatılır, haşlanır Acı suyu atılır

Haşlanmış portakallar yuvarlak halkalar şeklinde kesilir, daha sonra daha küçük parçalara

bölünür 2 Küçük mandalinada ince ince doğranır 2 Adet portakal ve 1 limonun suyu sıkılır,

Hepsi bir tencereye konur, çubuk tarçın ve bir bardak su ilave edilir, kısık ateşte 1 saat kaynatılır

Bir kenara alınır

Bir az soğuyunca karışım el blenderi ile parçalanır, ve içine şekeri konur, iyice karıştırılır, tekrar ocağa konur,

kaynatılır Kaynama esnasında reçelin rengi hafif dönünce küçük parçalara ayrılan kestaneler de ilave

edilir, kısık ateşte 15 dakika daha kaynatılır Limon tuzu ve reçel yap konur, 5 dakika daha kaynatılıp ateşten

alınır, 1 tatlı kaşığı toz tarçın konur, karıştırılır ve sıcakken kavanozlara doldurulur Serin yerde saklanır


Alıntı Yaparak Cevapla