Konu
:
Nektarin Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Nektarin Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nektarin Reçeli
Nektarin Reçeli Tarifi - Nektarin Reçeli Yapılışı - Nektarin Reçeli Malzemeleri
Malzemeler
1 kg
Tüysüz şeftali (Nektarin)
3 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu
Tüysüz şeftali reçeli nasıl yapılır?
Akşamdan nektarinleri yıkayıp dilediğiniz boyda dilimleyim
Üzerine şekeri serpin ve tencerenin kapağını kapatıp sabaha kadar bekletin
Sabahleyin nektarin suyunu vermiş, şeker erimiş olacak
Ocağın üzerine tencereyi koyup altını yakın
Kaynamaya başlayınca, üzerinde biriken kefini alın ve kaynatmaya devam edin
Kaynarken iri gözler olmaya başlayınca limon tuzunu ekleyin ve 1 dakika kadar kaynatıp altını kapatın
Reçeli sıcakken kavanoza yerleştirin ve soğuyunca ağzını kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul