Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Yaz Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Yaz Pilavı



bezelyeli yaz pilavı tarifi - bezelyeli yaz pilavının yapılışı - pilav tarifi


Malzemeler,

* 1 Su bardağı pirinç

* 2 Su bardağı sıcak su

* 1 Adet haşlanmış havuç

* 1 Su bardağı konserve bezelye

* 2 çorba kaşığı haşlanmış tane mısır

* Yarım demet dereotu

* 1 Çay bardağı zeytinyağı

* Tuz

* Karabiber

Hazırlanışı,


1 Sıvı yağı orta boy pilav tenceresine dökün

2 Tuz ve karabiberi ekleyip hafif kızdırın

3 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın

4 Havuçları küp küp doğrayın

5 Bezelye, havuç ve mısırı kaynayan suya ekleyin

6 4-5 dakika haşlayın

7 Pirinçleri ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin

8 Dere otunu ince ince kıyın

9 Pilavı ocaktan alın

10 Kıyılmış dere otunu ekleyerek havalandırarak karıştırın

11 Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın

12 Soğuk yada sıcak olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla