Konu
:
Bezelyeli Yaz Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Yaz Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Yaz Pilavı
bezelyeli yaz pilavı tarifi - bezelyeli yaz pilavının yapılışı - pilav tarifi
Malzemeler,
* 1 Su bardağı pirinç
* 2 Su bardağı sıcak su
* 1 Adet haşlanmış havuç
* 1 Su bardağı konserve bezelye
* 2 çorba kaşığı haşlanmış tane mısır
* Yarım demet dereotu
* 1 Çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
Hazırlanışı,
1
Sıvı yağı orta boy pilav tenceresine dökün
2
Tuz ve karabiberi ekleyip hafif kızdırın
3
2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın
4
Havuçları küp küp doğrayın
5
Bezelye, havuç ve mısırı kaynayan suya ekleyin
6
4-5 dakika haşlayın
7
Pirinçleri ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin
8
Dere otunu ince ince kıyın
9
Pilavı ocaktan alın
10
Kıyılmış dere otunu ekleyerek havalandırarak karıştırın
11
Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın
12
Soğuk yada sıcak olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul