Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Fırın Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Fırın Makarna



Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi - Fırın Makarna Yapılışı - Makarna Yemekleri Hazırlanışı



500 g Fırın Makarna

4 orta boy patlıcan

250 g yağsız dana kıyma

2 orta boy kuru soğan

3-4 diş sarımsak

3 olgun domates

250 g Hellim peyniri

250 g Mozarella peyniri

3 yumurta

1 su bardağı süt

Karabiber

Pul biber

Tuz


Patlıcanlar yıkanıp soyularak şeritler halinde dilimlenir Üzerine tuz serpilerek yarım saat suyunu bırakması beklenir Patlıcanlar suyunu bırakınca yıkanıp kurulanarak sıvı yağda kızartılır Başka bir tavada, ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsaklar 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur Üzerine kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir Birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerine tuz, karabiber ve kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domatesler ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir Peynirler rendelenerek yarısı bir kaba alınır Fırın tepsisine, pişirme önerisine göre haşlanıp süzülen fırın makarnadan bir miktar alınarak tepsinin tabanı kaplanır ve üzerine rendelenmiş peynirin kalanından bir miktar serpilir Bu katın üstüne bir sıra patlıcan dizilir ve üzerine kıymalı harç yayılır Eldeki malzemeler bitene kadar bir kat makarna, bir kat peynir, bir kat patlıcan ve bir kat kıymalı harç olacak şekilde tepsiye yerleştirilir En üst kat makarnayla kapatılıp ayrılan peynir üzerine serpilir Bir kapta süt ve yumurta çırpılarak hazırlanan makarnanın üzerine eklenir Önceden 200 C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla