Konu
:
Patlıcanlı Fırın Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Fırın Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Fırın Makarna
Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi - Fırın Makarna Yapılışı - Makarna Yemekleri Hazırlanışı
500 g Fırın Makarna
4 orta boy patlıcan
250 g yağsız dana kıyma
2 orta boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3 olgun domates
250 g Hellim peyniri
250 g Mozarella peyniri
3 yumurta
1 su bardağı süt
Karabiber
Pul biber
Tuz
Patlıcanlar yıkanıp soyularak şeritler halinde dilimlenir
Üzerine tuz serpilerek yarım saat suyunu bırakması beklenir
Patlıcanlar suyunu bırakınca yıkanıp kurulanarak sıvı yağda kızartılır
Başka bir tavada, ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsaklar 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur
Üzerine kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir
Birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerine tuz, karabiber ve kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domatesler ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir
Peynirler rendelenerek yarısı bir kaba alınır
Fırın tepsisine, pişirme önerisine göre haşlanıp süzülen fırın makarnadan bir miktar alınarak tepsinin tabanı kaplanır ve üzerine rendelenmiş peynirin kalanından bir miktar serpilir
Bu katın üstüne bir sıra patlıcan dizilir ve üzerine kıymalı harç yayılır
Eldeki malzemeler bitene kadar bir kat makarna, bir kat peynir, bir kat patlıcan ve bir kat kıymalı harç olacak şekilde tepsiye yerleştirilir
En üst kat makarnayla kapatılıp ayrılan peynir üzerine serpilir
Bir kapta süt ve yumurta çırpılarak hazırlanan makarnanın üzerine eklenir
Önceden 200 C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul