Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Pirinç Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Pirinç Pilavı



Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi -Nohutlu Pirinç Pilavı Yapılışı - Nohutlu Pirinç Pilavı Malzemeleri




Malzemeler


1 Bardak Baldo Pirinç

1 Bardak Haşlanmış Nohut

15 Bardak Tavuk Suyu

1Yemek Kaşığı Tereyağ

1Tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı


Pirinçimizi 20-30 dk sıcak suya ıslatıyoruz,ayranlı suyunu bırakması için bolsuyla yıkıyoruzSüzüyoruzTereyağımızı tencereye alıyoruz,hafifce eritirken pirinçimizi ekliyoruzTereyağını yakmadan kavuruyoruz,ardından sıcak tavuk suyumuzu ve tuzu ekliyoruz


Nohutlarınız eğer çok haşlanmış değilse,nohutlarımızı ekliyoruzBen sert olmaması için nohutumu çok haşlıyorum,nohut böyleyken alasulu pilava ekleyip,karıştırıp ,suyunu tam çektiriyorum


Tüm pilavlarda önerim,servisten 20-30 dk bir bezle bohçalayıp dinlendirmek


Nohutlu pilav özellikle et yemeklerinizin eşlikçisi…

Alıntı Yaparak Cevapla