Konu
:
Nohutlu Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Pirinç Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Pirinç Pilavı
Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi -Nohutlu Pirinç Pilavı Yapılışı - Nohutlu Pirinç Pilavı Malzemeleri
Malzemeler
1 Bardak Baldo Pirinç
1 Bardak Haşlanmış Nohut
1
5 Bardak Tavuk Suyu
1Yemek Kaşığı Tereyağ
1Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinçimizi 20-30 dk sıcak suya ıslatıyoruz,ayranlı suyunu bırakması için bolsuyla yıkıyoruz
Süzüyoruz
Tereyağımızı tencereye alıyoruz,hafifce eritirken pirinçimizi ekliyoruz
Tereyağını yakmadan kavuruyoruz,ardından sıcak tavuk suyumuzu ve tuzu ekliyoruz
Nohutlarınız eğer çok haşlanmış değilse,nohutlarımızı ekliyoruz
Ben sert olmaması için nohutumu çok haşlıyorum,nohut böyleyken alasulu pilava ekleyip,karıştırıp ,suyunu tam çektiriyorum
Tüm pilavlarda önerim,servisten 20-30 dk bir bezle bohçalayıp dinlendirmek
Nohutlu pilav özellikle et yemeklerinizin eşlikçisi…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul