Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Pilav



Milföylü Pilav Tarifi - Milföylü Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi

Malzemeler,


1 su bardağı pirinç

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağ

1 adet çarliston biber

1 adet orta boy havuç

1 adet tatlı kırmızı biber

4 adet milföy hamuru

1 adet yumurta

Tuz

Hazırlanışı,


1 Pirinçleri sıcak suda yarım saat bekletip iyice yıkayın

2 Fazla suyunu iyice süzdürün

3 Pilav tenceresine tereyağı alıp kızdırın

4 Üzerine pirinçleri ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun

5 Pirincin üzerine sıcak su ve tuzunu ekleyip bir kez karıştırın

6 Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin

7 Pilav piştikten sonra demlenmesi için üzerine temiz bir havlu kapatıp bekletin

8 Çarliston, havuç ve tatlı kırmızı biberi yıkayıp küp küp doğrayın

9 Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın

10 Bibeleri tavada kızartıp fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine çıkarın

11 Doğrandığınız havuçları kalan yağda kızartın ve havlu kağıt üzerine çıkarın

12 Pilav, kızarmış biberler ve havucu derin bir kasede harmanlayın

13 Isıya dayanıklı bir fırın kabına boşaltın

14 Milföy hamurlarını tezgahın üzerine yayın

15 Oklavayla üzerinden geçerek birbirlerine yapışamlarını ve büyük bir kare olmalarını sağlayın

16 Milföy hamurunu pilavın üzerine kapatın

17 Üzerine çırpılmış bir yumurtayı sürün

18 Önceden ısıtılmış fırında milföy kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla