Konu
:
Milföylü Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Pilav
Milföylü Pilav Tarifi - Milföylü Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi
Malzemeler,
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet çarliston biber
1 adet orta boy havuç
1 adet tatlı kırmızı biber
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
Tuz
Hazırlanışı,
1
Pirinçleri sıcak suda yarım saat bekletip iyice yıkayın
2
Fazla suyunu iyice süzdürün
3
Pilav tenceresine tereyağı alıp kızdırın
4
Üzerine pirinçleri ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun
5
Pirincin üzerine sıcak su ve tuzunu ekleyip bir kez karıştırın
6
Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin
7
Pilav piştikten sonra demlenmesi için üzerine temiz bir havlu kapatıp bekletin
8
Çarliston, havuç ve tatlı kırmızı biberi yıkayıp küp küp doğrayın
9
Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın
10
Bibeleri tavada kızartıp fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine çıkarın
11
Doğrandığınız havuçları kalan yağda kızartın ve havlu kağıt üzerine çıkarın
12
Pilav, kızarmış biberler ve havucu derin bir kasede harmanlayın
13
Isıya dayanıklı bir fırın kabına boşaltın
14
Milföy hamurlarını tezgahın üzerine yayın
15
Oklavayla üzerinden geçerek birbirlerine yapışamlarını ve büyük bir kare olmalarını sağlayın
16
Milföy hamurunu pilavın üzerine kapatın
17
Üzerine çırpılmış bir yumurtayı sürün
18
Önceden ısıtılmış fırında milföy kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul