Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Bohça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Bohça



MALZEMELER
250 gr margarin
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı krem şanti
2 fincan pirinç
2 fincan süt
1 çay kaşığı tarçın
10-15 adet kayısı

HAZIRLANIŞI
Yağ, şeker ve undan hamurunu yapın ve dinlendirin Pirinci sütle pişirin, kayısıları dilimleyin, tarçını krem şantiye ilave edin Daha sonra hamuru oklavayla açıp minik dört köşeler kesip içine harç koyup, kapatın Bohca biçiminde olsun Orta hararetli fırında hafif kızarana kadar pişirin, çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın afiyet olsun
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla