Konu
:
Patlıcanlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Pilav
Patlıcanlı Pilav Tarifi - Patlıcanlı Pilav Yapılışı - Patlıcanlı Pilav Malzemeleri
Malzemeler
4 adet uzun patlıcan
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet sivri biber
3 adet yumuşak domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
İsterseniz 1 çay kaşığı tarçın
3 bardak sıcak su
Hazırlanışı
İlk önce pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin
Patlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartın
Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarıp yağını süzün
Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin
Küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyin
Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişirin
Soyulup küp küp kesilen domatesleri ve salçayı ekleyip 15 dakika pişirin
Tuz ve baharatlarını ilave edin
Pilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde dizin
Üstüne tavuğu dökün
Yıkadığınız pirince şehriyeyi ilave edin
Onu da tavuğun üstüne dökün
Patlıcanı üstüne kapatın
En üste düz bir tabak ve tuz koyun
Bu tuz patlıcan ve pirinç için
Sıcak suyu üstüne dökün ve kısık ateşte kenarında çok az su kalacak şekilde pişirin
1 saat dinlendirin ve tabağa çevirip servis yapın
NOT:İsterseniz etle de yapabilirsiniz ama et olursa 1 su bardağı su ilave edin
Pirinç miktarı 3 bardak olursa 5 bardak su ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul