Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Pilav



Patlıcanlı Pilav Tarifi - Patlıcanlı Pilav Yapılışı - Patlıcanlı Pilav Malzemeleri




Malzemeler


4 adet uzun patlıcan

2 su bardağı pirinç

1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye

2 adet tavuk göğsü

1 adet soğan

2 adet sivri biber

3 adet yumuşak domates

1 yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber

İsterseniz 1 çay kaşığı tarçın

3 bardak sıcak su


Hazırlanışı


İlk önce pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletinPatlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartınKızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarıp yağını süzün

Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirinKüp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyinTavuk suyunu salıp çekene kadar pişirin Soyulup küp küp kesilen domatesleri ve salçayı ekleyip 15 dakika pişirinTuz ve baharatlarını ilave edin

Pilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde dizin Üstüne tavuğu dökünYıkadığınız pirince şehriyeyi ilave edinOnu da tavuğun üstüne dökünPatlıcanı üstüne kapatınEn üste düz bir tabak ve tuz koyunBu tuz patlıcan ve pirinç içinSıcak suyu üstüne dökün ve kısık ateşte kenarında çok az su kalacak şekilde pişirin1 saat dinlendirin ve tabağa çevirip servis yapın

NOT:İsterseniz etle de yapabilirsiniz ama et olursa 1 su bardağı su ilave edinPirinç miktarı 3 bardak olursa 5 bardak su ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla