Konu
:
Baklalı Jasmin Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Jasmin Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Jasmin Pilavı
Hazırlama süresi:
15 dakika
Pişirme süresi:
25 dakika
Baklaları yıkayıp küçük küçük kesin
Bir kaşık unlu suda biraz bekletin
Sonra haşlayıp süzün
Pilav tencerenize yağı koyup, pirincinizi ve tuzu ilave edip hafif kavurun
Suyunu ilave edip pişmeye bırakın
Haşladığınız baklaları ve ince kıyılmış dereotunu da ilave edip ocağın altını kapatın
Malzemeler
• 1
5 su bardağı jasmin pirinci
• 3 su bardağı sıcak su
• 500 gram taze bakla
• Yarım demet dereotun 1 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul