Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Jasmin Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Jasmin Pilavı




Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Baklaları yıkayıp küçük küçük kesin Bir kaşık unlu suda biraz bekletin Sonra haşlayıp süzün Pilav tencerenize yağı koyup, pirincinizi ve tuzu ilave edip hafif kavurun Suyunu ilave edip pişmeye bırakın Haşladığınız baklaları ve ince kıyılmış dereotunu da ilave edip ocağın altını kapatın


Malzemeler

• 15 su bardağı jasmin pirinci

• 3 su bardağı sıcak su

• 500 gram taze bakla

• Yarım demet dereotun 1 yemek kaşığı un

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Alıntı Yaparak Cevapla