Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Bulgur Pilavı



Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi - Havuçlu Bulgur Pilavı Yapılışı - Havuçlu Bulgur Pilavı Malzemeleri




Malzemeler


2 su bardağı bulgur

3,5 bardak sıcak su

2 adet soğan

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 adet orta boy havuç

3 adet domates

1,5 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı margarin

1 adet knor et ya da tavuk suyu(ben tavuk suyu kullandım)

sıvı yağ


Hazırlanışı


Tencerenin içine margarin ve biraz sıvı yağ koyunDoğranmış soğanı,biberleri ve rendelenmiş havucu ekleyin ve 5 dk kavurun Önceden yıkanmış bulgurları içine atın bulgurla özleşmesini sağlayın tekrar karıştırın(3_4 dk)küp küp doğranmış domatesleri de atıp bir kez daha karıştırın domatesler malzemeye işleyince knor et suyunu ve 3,5 bardak suyu ekleyin ve pişirinPiştikten sonra 5_6 dk dinlendirin ve servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla