Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Pilav



Limonlu Pilav tarifi - Limonlu Pilav nasıl yapılır

Malzemeler:

2 Su bardağı baldo pirinç

25 Su bardağı su

2 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 Avuç kuş üzümü

40 Gram tereyağı

Tuz

1 Avuç dolmalık fıstık



Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün Kuş üzümlerini yıkayıp süzün Tereyağını tencerede eritinFıstıkları yağda pembeleşinceye kadar kavurunArdından pirinci ilave edip kavurunSu, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Limon kabuğunu ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla