Konu
:
Limonlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Pilav
Limonlu Pilav tarifi - Limonlu Pilav nasıl yapılır
Malzemeler:
2 Su bardağı baldo pirinç
2
5 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 Avuç kuş üzümü
40 Gram tereyağı
Tuz
1 Avuç dolmalık fıstık
Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin
Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün
Kuş üzümlerini yıkayıp süzün
Tereyağını tencerede eritin
Fıstıkları yağda pembeleşinceye kadar kavurun
Ardından pirinci ilave edip kavurun
Su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
Limon kabuğunu ekleyip harmanlayın
Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün
10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul