Konu
:
Tarçınlı Cevizli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Cevizli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Cevizli Pilav
Tarçınlı Cevizli Pilav tarifi - Tarçınlı Cevizli Pilav nasıl yapılır
Malzemeler:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kase yemeklik doğranmış soğan
10 diş sarımsak (minik doğranmış)
2 Su bardağı pilavlık bulgur
Yarım çay kaşığı tarçın
1 buçuk litre kaynar su
Yarım su bardağı kıyılmış yeşil soğan
Yarım su bardağı ceviz içi
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Yağı bir tencereye koyun ve soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanarın pembeşemesine yakın sarımsakları ekleyin
Ardından bulguru ve biraz da tuz ekleyip 5dk daha kavurun ve tarçını ekleyip karıştırın
Tencereye suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın
Bulgur suyunu çekene dek, yaklaşık 15 dakika pişirin
Kıyılmış yeşil soğan ve karabiber ekleyip karıştırın
Pilavın tamamını bir servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul