Konu
:
Kıbrıs Usulü Fırında Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Kıbrıs Usulü Fırında Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıbrıs Usulü Fırında Makarna
Kıbrıs Usulü Fırında Makarna Tarifi - Kıbrıs Usulü Fırında Makarna Yapılışı - Kıbrıs Usulü Fırında Makarna Malzemeleri - Pişirme Talimatları
Malzemeler
1 paket fırın makarnası
1 litre süt
3(tepeleme)kaşık un
tuz
İç harcı için;
100-150 gram kıyma
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar maydanoz
tuz,pul biber
Üstü için;
Hellim peyniri bulamazsanız kaşar veya dil peyniri
Hazırlanışı
İlk olarak makarnayı haşlayın
O haşlanırken tavada soğanı pembeleştirin,kıymayı ekleyip kavurun
Salçasını koyup biraz çevirip altını kapatın
Tuzunu ve maydanozunu ilave edip karıştırın
Tepsiye makarnanın yarıdan biraz fazlasını koyun, alt taraf ince olmamalı
Kıymasını üstüne yayın,kalan makarnayı da onun üstüne yayın
Başka bir tencereye sütü,unu ve biraz tuzu ekleyip muhallebi gibi pişirin
Muhallebinin içine 2-3 çorba kaşığı kadar hellim veya kaşar ilave edin
Kaynayan muhallebiyi 2 dakika kadar karıştırıp altını kapatın
Tepsideki makarnanın üstüne her tarafı kapanacak şekilde yayın
200 yada 220 derecede yaklaşık 450 dakika kadar pişirin
İyice kızarınca ılınmasını bekleyip dilimleyin
NOT:Kıbrıslılar salça ve maydanoz koymuyorlar hatta bazısı sadece kıyma kavuruyor biz ailecek salça ve soğanı sevdiğimizden ekledik
Beşamel sosları değişiktir bazısı yumurta da ekliyor ama bu şekilde daha çok seveceksiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul