Yalnız Mesajı Göster

Kıbrıs Usulü Fırında Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıbrıs Usulü Fırında Makarna



Kıbrıs Usulü Fırında Makarna Tarifi - Kıbrıs Usulü Fırında Makarna Yapılışı - Kıbrıs Usulü Fırında Makarna Malzemeleri - Pişirme Talimatları




Malzemeler


1 paket fırın makarnası

1 litre süt

3(tepeleme)kaşık un

tuz


İç harcı için;

100-150 gram kıyma

1 büyük soğan

1 çorba kaşığı salça

Yeteri kadar maydanoz

tuz,pul biber


Üstü için;

Hellim peyniri bulamazsanız kaşar veya dil peyniri


Hazırlanışı


İlk olarak makarnayı haşlayınO haşlanırken tavada soğanı pembeleştirin,kıymayı ekleyip kavurunSalçasını koyup biraz çevirip altını kapatınTuzunu ve maydanozunu ilave edip karıştırınTepsiye makarnanın yarıdan biraz fazlasını koyun, alt taraf ince olmamalıKıymasını üstüne yayın,kalan makarnayı da onun üstüne yayın Başka bir tencereye sütü,unu ve biraz tuzu ekleyip muhallebi gibi pişirinMuhallebinin içine 2-3 çorba kaşığı kadar hellim veya kaşar ilave edinKaynayan muhallebiyi 2 dakika kadar karıştırıp altını kapatınTepsideki makarnanın üstüne her tarafı kapanacak şekilde yayın200 yada 220 derecede yaklaşık 450 dakika kadar pişirinİyice kızarınca ılınmasını bekleyip dilimleyinNOT:Kıbrıslılar salça ve maydanoz koymuyorlar hatta bazısı sadece kıyma kavuruyor biz ailecek salça ve soğanı sevdiğimizden ekledik Beşamel sosları değişiktir bazısı yumurta da ekliyor ama bu şekilde daha çok seveceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla