Konu
:
Büryan Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Büryan Pilavi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büryan Pilavi
MALZEMELER
1 kg kuzu eti kusbasi
3,5 su bardagi pirinc
4 corba kasigi margarin
1 demet taze nane
2 demet taze sogan
tuz ve karabiber
Hazirlanmasi
Ikii saat önce pirinclerimizi ilik suya koyun,üzerine bir corba
kasigi tuz ilave edip dinlenmeye birakin
Bir kasik margarin ile etleri tencerede hafif sekilde pisirin
etlerin üzerini gececek sekilde su ilave edip orta ateste pisirmeye
birakin
Etler pisince kevgirle baska bir yere alin
Suyu dökmeyin!!
tuzlu sudaki pirinclerimizide tuzu ve unlari gidene
kadar iyice yikayin ve iyice süzün
Bir tencerede üc yemek
kasigi margarini eritiip pirincleri icine katip karistirarak
kavurun
Bes on dakika sonra ince dogradigimiz tazesogani
ve naneyi icine katip karistirarak kavurun
Bir süre birlikte
kavrulan karisima tencerede kalan et suyumuzu süzüp
ilave ediyoruz
yaklasik 5 bardak et suyunu pirince ilave
edip etleride üzerine dizin
Önce cok sonra hafif ateste
pirincler suyunu cekene kadar pisirin
Pirincler suyunu cekip
sistigini gördügünüzde atesten alip demlenmeye bnirakin
deneyenlere simdiden afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul