Konu
:
Paşa Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Paşa Pilavi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paşa Pilavi
MALZEME:
Sarı patates 5 adet
Taze soğan 1 demet
Yeşil sivri biber 4 adet
Yumurta 2 adet
Limon 1 adet
Maydanoz 1/2 demet
Tuz Yeteri kadar
Zeytinyağı Yeteri kadar
YAPILIŞI:
Bolu kaplıcalarının orijinal bir yemeğidir
Pilav deyince akla bulgur ya da pirinç gelir
Fakat bu doyurucu yemek bir tür patates salatasıdır
Kaynatılmış patatesler soyulur
Kuşbaşı doğranır
Dibi yuvarlak genişce bir kaba konur
Diğer yandan limon sıkılır
Suyu bir kapta tuz ve zeytinyağıyla çırpılır
Sıcak haldeki patateslerin üzerine gezdirilir
Bir iki sefer karıştırılır
Zeytinyağını iyice emen patatesler bir kayık tabağına yayılır
Üzerine piyazlık doğranmış soğanlar serilir
Daha sonra lop yumurtalar, halka halka kesilerek üstüne konur
Hepsinin üstüne çok ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilir
Çok ince kıyılmış yeşil sivri biberlerle süslenir
Artan zeytinyağı üzerine dökülür
Sıcakdan çıkınca ferahlatıcı lezzetli bir yemektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul