Konu
:
Çoban Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Çoban Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çoban Pilavı
ÇOBAN PİLAVI
MALZEMELER:
1 adet büyük boy kuru soğan
3-4 adet sivri biber
1-2 adet patates
3 adet domates
3 su bardağı bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ * (isteğe göre tereyağı yada katıyağda konulur
)
1 yemek kaşığı kuru nane
yeteri kadar tuzot
Yapılışı:Biraz fazlaca koyacağımız yağda ,doğradığımız soğanları 2-3 dakika kadar kavuruyoruz, orta boyda doğradığımız sivri biberi 2,sonra yine orta boyda doğradığımız patatesleri 3-4 dakika kadar yağda kavuruyoruz
Kabukları soyulmuş domatesleri ilave edip,
4-5 dakika daha kavurduktan sonra, bulguru tuz otu, kuru naneyi, acı olmasını isteyenler pul kırmızı biberi ilave ediyorlar
Yeteri kadar su ilave ettikten sonra pişirip,10 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun
*Not:Bulgur yağı çektiği için;yağı normalden biraz fazla koymalıyız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul