Konu
:
Cümbüş Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Cümbüş Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cümbüş Pilavı
Cümbüş Pilavı Tarifi - Cümbüş Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç (20dk ıslatılmış)
-1 su bardağı haşlanmış nohut (haşlanmış)
-2 parça tavuk göğüs eti (haşlanmış)
-2 adet kırmızı biber
-3 slu bardağı tavuk suyu
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, karabiber,
Hazırlanışı:Pilav tavasına zeytinyağını koyup hafif kızdırıp pirinçleri ekleyip iyice kavurun
Kavrulan pirince tuz karabiber ve nohutları ekleyip suyunuda ilave edip ağzını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar pişirin
Tavuğu fazla küçük çokta büyük olmayacak şekilde didikleyin
Kırmızı biberi minik minik doğrayıp tereyağında kavurun
Suyunu çeken pilavın altını kapatıp tavuk etlerini ve kırmızı biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 15dk dinlendirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul