Yalnız Mesajı Göster

Cümbüş Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cümbüş Pilavı



Cümbüş Pilavı Tarifi - Cümbüş Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır




Malzemeler:

-2 su bardağı pirinç (20dk ıslatılmış)

-1 su bardağı haşlanmış nohut (haşlanmış)

-2 parça tavuk göğüs eti (haşlanmış)

-2 adet kırmızı biber

-3 slu bardağı tavuk suyu

-4 çorba kaşığı zeytinyağı

-2 çorba kaşığı tereyağı

-tuz, karabiber,


Hazırlanışı:Pilav tavasına zeytinyağını koyup hafif kızdırıp pirinçleri ekleyip iyice kavurun

Kavrulan pirince tuz karabiber ve nohutları ekleyip suyunuda ilave edip ağzını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar pişirin

Tavuğu fazla küçük çokta büyük olmayacak şekilde didikleyin

Kırmızı biberi minik minik doğrayıp tereyağında kavurun

Suyunu çeken pilavın altını kapatıp tavuk etlerini ve kırmızı biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 15dk dinlendirip sıcak olarak servis yapın

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla