Konu
:
Fırında Nohutlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Nohutlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Nohutlu Pilav
Fırında Nohutlu Pilav Tarifi - Fırında Nohutlu Pilav Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır
1 su bardağı nohut
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı et suyu
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır
Yıkanmış pirinç tereyağında şeffaflaşana kadar kavrulur
Üzerine tuz, nohut ve karabiber katılır, ateşten alınır
Kavrulmuş pirinç bir fırın kabına dökülür
Üzerine et suyu eklenir
Kabın ağzı aliminyum folyo ya da kapakla kapatılır
Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir
35 dakika kadar pişirilir
Fırından çıktıktan 10 dakika sonra karıştırılır ve servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul